понеділок, 30 травня 2022 06:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Литва скасувала для українських водіїв низку обмежень

Литва скасувала для українських водіїв низку обмежень
До кінця року литовські поліція, органи митниці та прикордонники не вимагатимуть від водіїв з України дозволів на перевезення різних видів вантажів. Фото: pixabay.com

Литва скасувала для українських вантажівок перевірку на відповідність екологічним нормам.

Тепер до Литви можуть в'їжджати українські вантажні автомобілі будь-якого віку, але у справному технічному стані, повідомляє ВАР.

"Незабаром лібералізація правил вантажних перевезень для українських машин може наступити в усіх країнах Євросоюзу. Сьогодні розробляється тимчасова угода про автомобільні перевезення вантажів між ЄС і Україною. Угода передбачає виключення відповідності певним екостандартам для вантажних автомобілів. Документ планують підготувати й прийняти до липня поточного року", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки українських біженців отримали тимчасовий захист у Чехії

Крім того, до кінця цього року литовські поліція, органи митниці та прикордонники не вимагатимуть від водіїв з України дозволів на перевезення різних видів вантажів.

Під екологічними нормами мається на увазі набір значень показників шкідливих викидів в атмосферу, яким повинні відповідати двигуни внутрішнього згоряння автомобілів.

Уряд Чехії запровадив зміни до закону щодо проживання українських біженців. Скасував фінансову допомогу 5 тис. крон (майже $200) для українців, які отримали безплатне житло й гуманітарну допомогу. Також умовами отримання допомоги для українських біженців є проживання на території Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Литва скасувала для українських водіїв низку обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі