вівторок, 22 листопада 2011 11:11

Lexus показав "доступний" седан GS

Lexus оголошує про розширення сімейства седана GS нового покоління. До нинішніх GS350 і гібриду GS450h незабаром додадуться базова модифікація з 2,5-літровим V6 і версія з більш компактною гібридною силовою установкою. Крім того, в компанії не відмовляються і від розробки "зарядженого" седана.

На виставці в китайському Гуанчжоу Lexus представив нову версію седана GS, яка повинна стати базовою моделлю сімейства. Седан GS250 оснащується шестициліндровим мотором об'ємом 2,5 літра з системою Dual VVTi і безпосереднім уприскуванням. Двигун розвиває 209 к.с. і 253 Нм крутного моменту, що дозволяє седану прискорюватися до 100 км/год за 8,6 секунди. Максимальна швидкість становить 230 км/год.

Двигун агрегатується з 6-ступінчастою автоматичною трансмісією 6 Super ECT, яка має можливість підключити ручне управління перемиканнями передач. Автомобіль також оснащений такими системами, як система попередження зіткнень PCS (Advanced Pre-Crash Safety system), система інтегрованого управління динамікою автомобіля VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management), система попередження сходу зі смуги LKA (Lane Keep Assist), система контролю сліпих зон BSM (Blind Spot Monitor) і система нічного бачення Lexus Night View. Новинка отримає і спец-пакет F Sport.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Автошоу в Лос-Анджелісі: Honda "потовстішала", Mazda стала економнішою

Відомо, що автомобіль буде продаватися в Китаї, Японії та Європі.

У Lexus і раніше мають намір загострити конкуренцію з європейськими виробниками, зокрема, з BMW - саме заради цього японці задумалися про розробку більш доступною гібридної версії седана GS. Вона може отримати чотирициліндровий мотор і лише один електродвигун. Сумарна потужність такої установки прогнозується на рівні 180 кінських сил. Крім того, цілком ймовірно і будівництво конкурента BMW M5 - як повідомляє Autocar з посиланням на власних інсайдерів, для такого седана можуть адаптувати дефорсований до 450 к.с. десятициліндровий двигун від суперкара LFA.

Зараз ви читаєте новину «Lexus показав "доступний" седан GS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі