середа, 26 липня 2017 10:32

Кабмін пропонує обмежити швидкість у містах до 50 км/год.

Кабмін пропонує обмежити швидкість у містах до 50 км/год.
З метою наближення законодавства України до Європейських стандартів, Проектом передбачаються зміни до пункту 12.4 Правил дорожнього руху в частині зменшення швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах з 60 до 50 км/год. Фото: galinfo

Міністерство інфраструктури погодило проект постанови Кабміну, в якому зменшується дозволена швидкість транспорту в населених пунктах.

З метою наближення законодавства України до Європейських стандартів, проект передбачає зміни до пункту 12.4 правил дорожнього руху в частині зменшення швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах з 60 до 50 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко попросив ООН ввести миротворців на Донбас

"В Європі питання безпеки на дорогах одне з пріоритетних. Зменшення швидкості у населених пунктах лише на 10 кілометрів на годину на 90 процентів зберігає життя людей у випадку дорожньо-транспортних пригод", - каже Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України.

Водночас з 23:00 до 06:00 у населених пунктах рух транспортних засобів дозволятимуть зі швидкістю не більш як 60 км/год.

Президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства, які посилюють штраф за паркування на місцях транспорту для людей з інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін пропонує обмежити швидкість у містах до 50 км/год.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі