четвер, 26 травня 2011 11:29

Jaguar готує надпотужного конкурента Porsche 911 Turbo
11

Фото: Фoто: Eagle

Класичний спорткар Jaguar E-Type, якому цього року виповнюється 50 років, отримає сучасну реінкарнацію. Інженери британської компанії Eagle мають намір представити в кінці червня полегшену і потужнішу версію легендарного "Ягуара".

Jaguar E-Type Lightweight Speedster англійці побудують на базі класичного родстера. Побудують у процесі відновлення - ательє Eagle спеціалізується на реставрації ретромобілів. Велика кількість автентичних кузовних деталей моделі 1966 року не замінять на більш легкі сучасні аналоги, але, за словами інженерів, підданий неабиякою модернізації, внаслідок чого маса родстера буде близька до тонни.

Крім того, автомобіль отримає новий мотор. Алюмінієва "шістка", об'ємом 4,7 л і потужністю 310 к.с., сагегатована з 5-ступінчастою механічною КПП, розганяє полегшений E-type до 100 км / год менш, ніж за п'ять секунд. Як заявляють розробники, максимальна швидкість нео-класичної моделі зафіксована на позначці 258 км / ч. Але основною перевагою Eagle E-type творці вважають співвідношення потужності до маси, близьке до показників спорткара Porsche 911 Turbo.

Ціна унікальної розробки не повідомляється, проте в Eagle створювали родстер не заради продажу. З цим продуктом компанія виступить на британському аналогу Concorso d'Eleganza, який називається Saloon Prive і відбудеться в Лондоні в кінці червня.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar готує надпотужного конкурента Porsche 911 Turbo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі