понеділок, 20 серпня 2012 09:36

Іспанці розробили складаний електромобіль вартістю $16 тисяч

Іспанська фірма Hiriko Driving Mobility розробила електрокар Hiriko Citycar EV. Машина здатна "складатися" при парковці, вміщаючись на майданчику розміром півтора на півтора метра. У продажу новинка з'явиться наступного року, цінник - $16 тис.

Саме слово "hiriko" перекладається як "міський". Поки що, як і у решти електромобілів, можливості складаної машинки невеликі. Максимальна тривалість переїзду на одному заряді акумуляторів - 120 км, максимальна швидкість - 110 км/год. Салон Hiriko розрахований на двох людей.

В автомобіля цілих чотири електродвигуни, по одному на кожне колесо. Завдяки тому, що колеса можуть повертатися на дев'яносто градусів, Hiriko здатна їздити боком, або по діагоналі.

"Складання" автомобіля реалізовано в незвичний спосіб. Кузов електрокара розділений на дві частини. Та, в якій сидять пасажири, може набувати вертикального положення, а друга частина забирається під неї. Людина, таким чином, з сидячого положення автоматично переходить в стояче.

Передбачається, що автомобілі будуть купувати організації, а потім здавати їх в оренду за невелику плату. Це дозволить багатьом городянам відмовитися від особистого транспорту і зробити екологію міста кращою. Як очікується, перші автомобілі з'являться у вільному продажі вже в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці розробили складаний електромобіль вартістю $16 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі