пʼятниця, 04 грудня 2015 10:25

Hyundai побив рекорд швидкості серед водневих авто

Hyundai побив рекорд швидкості серед водневих авто
фото: kolesa.ru

Hyundai Tucson Fuel Cell встановив рекорд швидкості для серійних автомобілів, які працюють на водні. Про це повідомляє видання Колеса.

Як майданчик для встановлення рекорду обрали дно одного з пересохлих озер в пустелі Мохаве на півдні Каліфорнії. Максимальна швидкість, яку вдалося розвинути Tucson Fuel Cell, склала 152 км/год. Це найшвидший результат серед серійних електрокарів на водневих паливних елементах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися фото нового Chevrolet Bolt без камуфляжу

З червня 2014 року в Південній Каліфорнії було продано вже більше сотні Hyundai Tucson Fuel Cell. Автомобіль практично нічим не відрізняється від версії з ДВС, надаючи той же рівень комфорту й місткості. Крім того, з вихлопної труби замість оксиду азоту і вуглекислого газу виділяється звичайна вода. Максимальний пробіг на одному повному баку становить 426 кілометрів, що повністю задовольняє потреби більшості споживачів. На дозаправку "водневика" йде всього кілька хвилин, на відміну від традиційних електрокарів.

Нагадаємо, у Франції модернізували Renault Traffic. Тепер мікроавтобус їздить на відпрацьованих літій-іонних батареях.

Зараз ви читаєте новину «Hyundai побив рекорд швидкості серед водневих авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі