понеділок, 12 червня 2017 09:12

Himera-Q: інтернет вибухнув обговоренням надсучасного суперкара
5

Бурхливу реакцію у соцмережах викликало фото суперкара нібито вітчизняного виробництва - Himera-Q. Його порівнюють із Ferrari, Lamborghini і McLaren.

Збирають автомобіль в Іспанії, у Барселоні, пише "Сегодня".

"Розробкою авто Himera-Q, починаючи від двигуна і закінчуючи конструкціями шасі, займалися українські інженери. І зараз на виробництві працюють 10 осіб. Щоб створити суперкар, знадобилося два роки, а ідея виникла п'ять років тому. Є дві машини, їх тестують на закритих треках в Іспанії", - розповіла нам співзасновниця компанії-розробника Агнеса Євсєєва.

Один з суперкарів - повністю електронний. У ньому встановлена графенова батарея - розробка інженерів компанії. У звичайному режимі вона заряджається за 30 хв, заряду вистачає на 1000 км. У турборежимі заряджається за 8 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили бюджетний седан Hyundai Reіna

"У категорії таких електромобілів ми - перші, аналогів поки що немає", - пояснює співзасновник компанії-розробника Андрій Джазовський.

Салон у Himera-Q шкіряний, з елементами натурального дерева. На замовлення клієнтів може бути інкрустований дорогоцінними металами. Максимальна швидкість суперкара - 350 км/год. Вартість - від 700 тис. євро, залежно від комплектації і побажань клієнта.

В Україні такого авто поки що немає.

"Ми привезли сюди тільки прототип авто, який тимчасово зберігаємо у Вишневому під Києвом. Його можна буде побачити на виставці у ВДНГ 17-18 червня", - пояснює Агнеса Євсєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкий Jaguar 1940-х і найпотужніший кабріолет у світі - стартував ретрофестиваль Leopolis

У соцмережах фото прототипу суперкара з'явилося випадково.

"Під час перевезення Himera сталася невелика аварія, і крило авто було трохи пошкоджено. Потрібно було реставрувати макет в одній із майстерень. Звідти там і просочилася інформація в соцмережу і з'явилися легенди", – кажуть у компанії-розбника.

Himera - не єдина розробка від українських інженерів в Іспанії. Скоро планують показати компактний дводверний електромобіль KUGEL на 3, 5 і 7 місць. Він може стати конкурентом для звичних Smart. Вартість авто - 8 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Himera-Q: інтернет вибухнув обговоренням надсучасного суперкара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі