пʼятниця, 30 червня 2017 23:55

Вантажівкам заборонили їздити містом у спеку

Вантажівкам заборонили їздити містом у спеку
Фури із загальною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т не зможуть їхати через столицю Фото: centrus.ua

У Києві обмежили рух вантажівок. Фури із загальною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т не зможуть їхати через столицю.

Через високі температури асфальт стає м'якшим і під вагою коліс вантажівки утворюються колії і пагорби. Під час злив туди заходить вода і дорожнє полотно руйнується. Саме тому багатотонники на колесах не пускатимуть до Києва у найспекотніший період доби: з 10 ранку до 10 вечора. Про це повідомили в "Київавтодорі". Контролюватимуть виконання наказу поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, в які автомобілі пересядуть листоноші

Вперше таке нововведення ввели у 2014 році. Спочатку фурам не дозволяли їздити мостами. Згодом ця заборона поширилася на всі дороги в межах міста.

Українським водіям хочуть заборонити їздити містом зі швидкістю понад 50 км/год. Таке нововведення - частина стратегії підвищення рівня безпеки на дорогах, яку прийняв уряд. Зменшення швидкості на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішоходів, яких можуть збити, на 90%, впевнені у Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівкам заборонили їздити містом у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі