четвер, 09 січня 2014 14:49

Французи продають автомобілі, які їздять без водія

В рамках виставки споживчої електроніки CES2014 компанія Induct Technology представила перший в світі автомобіль без водія, який надійшов у продаж. Авторство самохідного автомобіля належить французам. Компанія Induct Technology вже знайшла чотирьох клієнтів на машини по 250 000 доларів.

Крім французів, над екстравагантним електрокаром працювала англійська компанія Oxis Energy, якій також допомагали співробітники наукового центру в британському місті Кэлхеме. У проекті брали участь компанії з Швеції та Сінгапуру.

Перше розчарування в тому, що "Навиа" є електрокаром з індукційним підживленням від дороги. Друге - в тому, що на дороги загального користування автомобіль не допустили. Машина не розуміє розмітку і сигнали світлофора, зате вміє зупинятися перед перешкодами.

Третє розчарування полягає в тому, що автомобіль не здатний їхати швидше 20 км/год. Однак, за 15 секунд зупинки над індукційними петлями машина заряджається на 1,6 кілометра пробігу, повна заправка займає 6 годин. Автомобіль вміє рухатися лише по певних траєкторіях, у виборі маршруту йому допомагають лазерні радари. Ідеологічно перший самохід нагадує ліфт, пасажири викликають машину за допомогою смартфона і їдуть за вказаним в телефоні фіксованим маршрутом.

Зараз ви читаєте новину «Французи продають автомобілі, які їздять без водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі