понеділок, 13 січня 2020 12:10

Форд випустив перше комерційне авто

Автор: avtonov.svoi.info
  Перший комерційний автомобіль Генрі Форда
Перший комерційний автомобіль Генрі Форда

13 січня 1900 року автомобільний конструктор Генрі Форд створив свою першу комерційну машину.

За рік до цього, відмовившись від високооплачуваної роботи і вигідних кар'єрних пропозицій, Форд звільнився з роботи. Таким чином, він повністю хотів присвятити себе створенню автомобілів. Чоловік заснував Detroit Automobile Company. Реалізувати мрію йому вдалося завдяки спонсорам, які вкладали у підприємство кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першим транспортом, який виготовляла Mitsubishi, були судна

"У всіх була одна думка: набирати замовлення і продавати якомога дорожче. Головне було – нажити гроші. Через те що я на своєму посту інженера не мав ніякого впливу, то скоро зрозумів, що нова компанія була непридатним засобом для здійснення моїх ідей, а виключно лише грошовим підприємством, яке приносило до того ж мало грошей", – говорив Форд.

1902 року Генрі Форд залишив компанію. Після його виходу Detroit Automobile Company перетворилася в марку Cadillac.

Генрі Форд один із перших реалізував на практиці ідеї "капіталізму добробуту". Вони допомагали скоротити плинність кадрів, через яку велика кількість підрозділів наймали по 300 осіб щорічно, щоб заповнити 100 робочих місць. Акцент робився на ефективності, тобто на найманні та утримуванні найкращих працівників.

Зараз ви читаєте новину «Форд випустив перше комерційне авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі