пʼятниця, 08 березня 2024 04:04

Електрокар Rivian R2 конкуруватиме з Tesla: особливості новинки

Електричний кросовер Америки Rivian R2 показали під час офіційної прем'єри.

Це довгоочікувана модель, яка конкуруватиме з найдешевшим кросовером Tesla – електрокаром Model Y.

Rivian R2 зберіг попередній дизайн - це фактично зменшений варіант електропозашляховика Rivian R1S. Однак новинка стане більш зручною та придатною для молодих покупців пропозицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші автомарки року

Електромобіль Rivian R2 – первісток автовиробника у відносно компактному сегменті. Новинка виявиться навіть швидше за Tesla – буде розганятися до 100 км/год швидше за три секунди в топовому повнопривідному виконанні з трьома моторами. Також з'явиться двомоторний варіант, а базовою стане модель з одним електродвигуном та заднім приводом.

Автор: Rivian
 

Запас ходу Rivian R2 обіцяють щонайменше 480 км для всіх модифікацій. Разом із цією моделлю компанія вийде на європейський ринок. На цей час електрокари Rivian продаються у США та Канаді.

Ціна Rivian R2 – 45 000 доларів, що повністю відповідає вартості головного суперника – Tesla Model Y. До того ж покупці (принаймні у США) отримають право на податкову знижку у розмірі 7500 доларів, що зробить новинку ще привабливішою.

Автор: Rivian
 

Для виробництва автомобіля компанія будує завод в американському штаті Джорджія вартістю 5 млрд доларів. Серійне виробництво моделі планують налагодити у 2026 році, тоді ж розпочнуться перші поставки покупцям.

Засновник Tesla Ілон Маск поділився новинами про родстер (двомісний автомобіль з м'яким або жорстким знімним дахом) Tesla, який має з'явитися наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Електрокар Rivian R2 конкуруватиме з Tesla: особливості новинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі