вівторок, 18 травня 2021 16:31

Електричні фургони Opel працюватимуть на водні

Німецька компанія Opel презентувала електричний комерційний фургон Vivaro. Нова модель здатна подолати без зупинки до 400 км.

Vivaro-e Hydrogen використовує у своїй конструкції водневі паливні елементи, повідомляє пресслужба виробника.

Автор: int-media.opel.com
  Opel презентувала електричний фургон Vivaro
Opel презентувала електричний фургон Vivaro

Електрична силова установка має потужність 61 к. с. У її складі – три балони з воднем, який використовують для утворення електрики внаслідок хімічної реакції. Енергії АКБ вистачить, щоб подолати до 50 км. Загальний запас ходу новинки – більш як 400 км за циклом WLTP. На заправляння водневих баків потрібно витратити всього 3 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 400 км на одному заряді - стартував продаж першого електрокара Volvo

Автомобіль пропонуватимуть у двох варіантах виконання – завдовжки 4,95 і 5,3 м.

Автор: int-media.opel.com
  Opel презентувала електричний фургон Vivaro
Opel презентувала електричний фургон Vivaro

Vivaro-e Hydrogen випускатимуть на заводі Opel Special Vehicles (OSV) у Рюссельсгаймі. Автомобіль поповнить лінійку електромобілів марки, представлену раніше моделями Vivaro-e та Combo-e. Крім того, цьогоріч до них додасться найбільший представник комерційного сімейства – Opel Movano-e.

До 2024 року компанія має намір запропонувати покупцям електричні варіанти всіх своїх моделей. Постачання перших екземплярів водневих Vivaro-e Hydrogen до клієнтів планують восени 2021 року.

Hyundai Nexo в Австралії встановив світовий рекорд із дальності ходу на одному баку для водневого транспортного засобу. Місцевий гонщик Брендан Рівз проїхав на серійному авто з Мельбурна до невеликого провінційного міста Брокен-Гілл.

Зараз ви читаєте новину «Електричні фургони Opel працюватимуть на водні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі