понеділок, 28 жовтня 2024 03:25

Експерти назвали п'ять основних причин, через які може вийти з ладу пічка у вашому автомобілі

Експерти назвали п'ять основних причин, через які може вийти з ладу пічка у вашому автомобілі
Експерти назвали 5 основних причин, через які може вийти з ладу пічка у вашому автомобілі. Фото: dexpens.com

З початком холодної пори працююча пічка в автомобілі стає не тільки бажаною, а й необхідною.

Проте власники часто стикаються з проблемами в роботі обігрівача. Експерти американського ресурсу Motorbiscuit виокремили п'ять основних причин, через які пічка може не працювати. Та шляхи їхнього усунення, пише Аvtosota.

1. Несправний термостат

Термостат контролює температуру двигуна і регулює потік охолоджувальної рідини. У випадку поломки термостат може не відкриватися, що порушує циркуляцію рідини, і пічка не обігріває салон. Вчасна заміна термостата допоможе уникнути перегріву двигуна.

2. Забруднений або пошкоджений радіатор пічки

Радіатор може засмічуватися іржею або відкладеннями, що перешкоджає потоку охолоджувальної рідини до обігрівача. Для уникнення цієї проблеми рекомендується регулярна промивка системи охолодження, або, за потреби, заміна радіатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно тримати кермо автомобіля: корисні поради для водіїв-початківців

3. Низький рівень антифризу

Для роботи пічки необхідно мати достатній рівень охолоджувальної рідини. Її нестача порушує циркуляцію, що знижує обігрів салону. Рішенням є перевірка і за потреби поповнення антифризу.

4. Несправний вентилятор обігрівача

Вентилятор подає нагріте повітря до салону. Якщо він працює з перебоями або не працює взагалі, гаряче повітря не досягає салону. Заміна або ремонт вентилятора зазвичай вирішують цю проблему.

5. Проблеми з електрикою або згорілі запобіжники

Електричні проблеми, як-от окислені контакти, пошкоджена проводка або згорілий запобіжник, також можуть порушити роботу пічки. Пошук і усунення несправностей у проводці та заміна запобіжника допоможуть вирішити це питання.

Аварійна сигналізація слугує для інформування інших водіїв про нештатні ситуації, але не є виправданням для зупинки в заборонених місцях, таких як зони з написами "Зупинка заборонена".

Навіть якщо водій увімкне аварійні вогні, це не надає йому імунітету від штрафу за порушення правил зупинки та паркування.

Якщо у водія дійсно виникла проблема з автомобілем, недостатньо просто увімкнути "аварійку". Згідно з правилами дорожнього руху, необхідно також виставити знак аварійної зупинки.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали п'ять основних причин, через які може вийти з ладу пічка у вашому автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі