субота, 27 жовтня 2018 16:40

Депутати пропонують збільшити штраф за нехтування пасками безпеки

Депутати пропонують збільшити штраф за нехтування пасками безпеки
Штраф за непристібнутий ремінь безпеки може виросте в 16 разів. Фото: Обозреватель

Якщо більше водіїв користуватиметься пасками безпеки, зменшиться смертність на дорогах.

Паски удвічі підвищують шанси залишися живим під час ДПТ, заявив нардеп Іван Крулько під час ток-шоу "Право на владу" на "1+1".

"Це потрібно не для того, щоб оббирати людей, а щоб змусити водіїв пристебнути себе і всіх у машині. Як показує практика, у 50 відсотків випадків у разі аварій паски рятують життя. Натомість в Україні їх використовують лише 15 відсотків водіїв, тоді як у країнах ЄС - понад 90відсотків. Там - дорого бути не пристебнутим. Українці вдягають паски безпеки, щойно перетинаючи кордон з Європейським Союзом на своїй машині, а повернувшись додому - знову про них забувають", - каже Іван Крулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечне нехтування пасками безпеки - думка експерта

Депутат разом із колегами вніс у Верховну Раду законопроект. Він передбачає збільшення штрафу з водіїв за невикористання пасків безпеки за кермом - з 51 грн до 840 грн.

Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект №8492. Він вносить зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з ним, штраф за непристібнутий ремінь безпеки виросте в 16 разів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати пропонують збільшити штраф за нехтування пасками безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі