вівторок, 16 червня 2020 19:00

Чому треба перереєструвати авто після зміни кольору

Чому треба перереєструвати авто після зміни кольору
За неперереєстроване авто доведеться сплатити штраф. Фото: 057.ua

Якщо ви вирішили перефарбувати авто, то варто його перереєструвати і замінити свідоцтво про реєстрацію у сервісному центрі МВС.

Перереєстрацію необхідно здійснити протягом 10 діб після перефарбування, повідомили в Auto24.

Працівники сервісного центру МВС оглянуть авто і визначать колір візуально та нададуть висновок, де вкажуть фактичний колір. У графі "колір" можуть написати 11 основних кольорів без зазначення відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий.

Проте якщо ви змінили відтінок, але не основний колір, то перереєстровувати не потрібно. Якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, то основним вказується колір його нижньої частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страхова припинила членство у МСТБУ - як отримати від неї компенсацію

Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати, не змінюючи реєстрації, якщо загальна площа не перевищує 50%. У іншому разі записують комбінований колір. Для вантажних автомобілів вказується колір кабіни.

Якщо під час зупинки інспектор виявить відмінність фактичного кольору від вказаного у техпаспорті, водій сплатить штраф у 170 грн за неперереєстрований автомобіль. Також можливе затримання автомобіля, тобто штрафмайданчик.

За повторне вчинення правопорушення штраф зросте до 255 грн або призначать громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. При повторному порушенні рішення приймає вже суд.

Сьогодні за вживані електромобілі, які ввозять в Україну, майже не треба платити податок. На них немає ПДВ та мита, а акциз обходиться в символічну суму.

Зараз ви читаєте новину «Чому треба перереєструвати авто після зміни кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі