середа, 17 квітня 2024 03:25

Чому не слід заправляти повний бак в авто: експерти відповіли

Чому не слід заправляти повний бак в авто: експерти відповіли
Під час заправки власного автомобіля водії можуть зіштовхнутись із важливою проблемою. Фото: УНІАН

Під час заправки власного автомобіля водії можуть зіштовхнутись із важливою проблемою.

Зокрема, повний бак бензину може різко вплинути на роботу вашого автомобіля - ризик проблем із вентиляційною системою авто. Якщо ви заправляєте авто, то варто бути дуже обережним, пише "Главред".

Нині у багатьох автівках у баці існують спеціальні два клапани. Перший клапан має відповідальну функцію, якщо авто потрапить в аварію, клапан перекриє подачу пального, щоб воно не розливалось.

Другий - постачає та регулює подачу повітря, щоб авто не зазнало проблем, а всередині бака для пального не утворився занадто високий тиск.

Часто водії заправляють своє авто до повного, однак варто пам'ятати, що таким чином можна перевищити допустимі норми, коли бензин може почати розливатись через верх цих клапанів.

Якщо пальне потрапить на деталі, тоді під ризиком поломки можуть опинитись ходова та проводка, через це також у салоні може з'явитись різкий та неприємний запах бензину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому після заміни оливи з'являється стукіт у двигуні: експерти назвали п'ять причин

Що буде, якщо залити повний бак у спеку

Влітку, під час великої спеки, фахівці не радять заливати бензин до повного. Часто водії намагаються додати бензин у бак, навіть після автоматичного припинення подачі палива заправним пістолетом.

Однак, не всі знають про небезпеку таких дій в спекотну погоду. Відомий факт, що під час нагрівання паливо починає збільшуватись в об'ємі та розширюватися, через це існує ризик витікання через верх, якщо кришка паливної горловини несправна або погано закручена.

Варто ретельно оглядати та обережно ставитись до власного авто, щоб не отримати дороговартісних проблем у майбутньому.

Чому не можна їздити з пустим баком

Автомобільні експерти наголошують, що не можна ігнорувати індикатор низького рівня пального в автомобілі. Такі дії можуть привести до великої шкоди. Фахівці попереджають, що паливний насос може згоріти через перенавантаження.

Коли паливо у баку закінчується, то насос починає качати гаряче повітря, яке і перегріває весь механізм. В разі, коли двигун вашого автомобіля буде часто працювати на мінімальному рівні бензину у баку, то є паливний фільтр заб'ється осадом та не зможу нормально функціонувати.

Кожен автовласник розраховує на те, що транспортний засіб, що належить йому, довго не ставатиме джерелом проблем.

Проте помилки, допущені під час експлуатації транспортного засобу, призводять до частого проведення ремонтних робіт. З роками вартість машини, що часто ламається, падає. У результаті водій стикається із значною втратою коштів.

Як же домогтися, щоб автомобіль безпроблемно функціонував і не вимагав ремонту протягом багатьох років? Достатньо дотримуватися трьох простих правил.

Зараз ви читаєте новину «Чому не слід заправляти повний бак в авто: експерти відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі