четвер, 25 липня 2013 10:20

Aston Martin на замовлення побудував два ексклюзивні суперкари

До 100-річчя компанії Aston Martin італійське кузовне ательє Zagato побудувало два ексклюзивні спорткари. Їх розробили за спеціальними замовленнями американського автомобільного колекціонера Пітера Ріда і підприємця з Японії, який побажав залишитися невідомим.

Цікаво, що дизайн новинок схожий із дизайном моделі Aston Martin DB7 Zagato, яка була побудована у 2002 році обмеженою серією в 99 одиниць. Тепер у розробці авто взяв участь сам Пітер Рід. А взагалі над проектом працювали ті ж фахівці, що й 11 років тому, керували якими Андера і Марелло Загато.

Автор: Фото: topgir.com.ua
 

Перша ексклюзивна новинка - Aston Martin DBS Coupe Zagato Centennial. Характеризується як екзотичний гібрид, в якому об'єднані ДНК британського автовиробника, італійський стиль і міланська харизматичність. Одне ціле представляють собою великі грати радіатора, ретро фари і передній бампер. Крім того, автомобіль має дах у формі подвійної краплі, похиле заднє скло, хвилясту кришку багажника, світлодіодні задні ліхтарі і двухреберний дифузор заднього бампера з виведеними по його боках трикутними кінцевиками вихлопної системи.

Автор: Фото: topgir.com.ua
 

Друга унікальна новинка - кабріолет Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial. Володіє аналогічним із вищезазначеним купе дизайном, відрізняючись від нього відкидним м'яким дахом і, відповідно, переоформленою кормовою частиною.

Ексклюзиви у кузові купе і кабріолет, побудовані на базі спорткара DBS, зберегли стандартний 5,9-літровий двигун V12 потужністю 517 кінських сил і салон серійної моделі. Для розгону з місця до 100 км/год спорткарам знадобиться 4,6 секунди. Максимальна ж їхня швидкість без 5 км/год досягне позначки у 300 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin на замовлення побудував два ексклюзивні суперкари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі