пʼятниця, 27 вересня 2013 18:40

Американці перевірили систему автоматичного гальмування у 74 автомобілей

Американці перевірили систему автоматичного гальмування у 74 автомобілей
Фото: IIHS

Американський страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) придумав новий вид випробувань для автомобілів. Фахівці організації будутьвипробовувати системи автоматичного гальмування перед перешкодою, а також працездатність функції попередження про можливе зіткнення спереду. Європейська організація Euro NCAP опублікує результати власного аналогічного дослідження в кінці жовтня.

"Системи запобігання зіткнень можуть додати кілька тисяч доларів до вартості нового автомобіля.Наш новий тест дозволить автомобілістам дізнатися, яка з систем варто того , щоб за неї переплатити ", - заявив головний науковий співробітник IIHS Дедів Забі. У IIHS розробили два види тестів: на можливість автоматичного запобігання зіткнення з швидкості до 19 кілометрів на годину і на швидкості до 40 кілометрів на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли як вберегтися від шахраїв на вторинному авторинку

Для отримання вищої оцінки машина повинна повністю зупинитися перед перешкодою незалежно від того, на який з двох швидкостей вона їде, або істотно сповільнитися перед ударом. Для задовільної оцінки модель повинна на одному з двох тестів знизити швидкість перед зіткненням хоча б на 8 кілометрів на годину.

"Ми зупинили свій вибір на 25 милях на годину у зв'язку з тим, що в ході стендових випробувань було виявлено, що наслідки ударів на такій швидкості і при більш швидкому пересуванні еквівалентні. Плюс до всього, на високих швидкостях ми ризикуємо пошкодити випробовувані машини" , - зазначив Забі.

Першими на новий тест IIHS потрапили 74 моделі . Серед них тільки сім удостоїлися найвищого балу за роботу систем автоматичного гальмування та запобігання можливого зіткнення спереду. У цей список потрапили: Cadillac ATS і SRX , седан Mercedes - Benz C- Class , Subaru Legacy і Outback , а також Volvo S60 і XC60. Особливо фахівці зазначили електроніку Subaru Legacy і Outback, яка дозволила обом моделям повністю зупинитися і уникнути зіткнення.

На другому місці за ефективність виявилася система Cadillac. Завдяки їй ATS і SRX повністю зупинилися з швидкості 12 миль на годину і змогли істотно знизити швидкість ( на 10 і шість миль на годину відповідно) при під'їзді до об'єкту на швидкості 25 миль на годину.

Більш низькі оцінки отримали Acura MDX , Audi A4 і Q5, Jeep Grand Cherokee , Lexus ES і Mazda6 . Ще 25 моделей отримали " базовий " рейтинг , а інші 36 машин або взагалі не мають подібних електронних систем , або їх можливості не відповідають навіть мінімальним критеріям тестів.

 

Зараз ви читаєте новину «Американці перевірили систему автоматичного гальмування у 74 автомобілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі