понеділок, 24 липня 2017 12:35

Як підібрати для улюбленої машини найкращі шини?

Як підібрати для улюбленої машини найкращі шини?
Досвідчені водії знають, як вибрати шини дешевше ринкової вартості. Фото: shina-ua.com

Більшість автомобілістів насправді й гадки не мають, які шини встановлені на їх авто. І дарма.

Автогума - це основна складова частина безпечної їзди. Хороше зчеплення з дорогою, можливість екстрено загальмувати з мінімальним гальмівним шляхом, зберегти ходову на неякісному дорожньому покритті. Все це гарантують хороші шини, правильно підібрані автомобілістом. На жаль, мало хто з автовласників розуміють, що саме потрібно в якості "підков" для їхнього "залізного коня", тому й відбуваються на дорозі різного роду надзвичайні події. Отже, що ж не беруть до уваги автомобілісти при виборі шин?

Зима-літо

З сезонністю автопокришок знайомий мало не кожен школяр - взимку потрібно їздити на зимовій гумі, влітку - на літній. У крайньому випадку - вибирайте всесезонні шини, і катайтеся цілий рік. Безумовно, із застереженням - всесезонні шини не замінять літню і зимову гуму повноцінно. Тому, про безпеку і комфорт при їх виборі не може йти й мови.

Ціна

Економлячи на сезонній гумі, автомобілісти часом навпаки витрачають більше - на ремонт авто або підвіски. Набагато мудріше придбати два комплекти гуми, що вийде значно економніше. Не вірите? Порахуйте самі - час експлуатації двох комплектів в два рази більше, а знос всесезонної автогуми значно швидший. Крім цього, багато досвідчених водіїв знають, як вибрати шини дешевше ринкової вартості: допомагає їм в цьому сервіс цін Е-каталог, на якому зібрані кращі пропозиції від світових виробників автомобільної гуми та інших витратних матеріалів для авто.

Розмір

Розмір шини має потрійне цифрове значення, що включає ширину, висоту і посадковий діаметр. Вимірюються вони в міліметрах, процентах і дюймах відповідно. Якщо вибрати шини не за розміром, чекай біди - вона або просто не стане на обід, або буде битися об підкрилки і битися об метал при поворотах.

Протектор

Малюнок шини може бути трьох типів: ненаправлений симетричний, спрямований симетричний і асиметричний. У міському циклі для їзди найчастіше вибирають перший варіант. Спрямований симетричний малюнок підходить для поїздок за місто. Асиметричний рисунок використовують для швидкісних доріг.

Зараз ви читаєте новину «Як підібрати для улюбленої машини найкращі шини?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі