четвер, 30 червня 2016 19:07

5 українських концептів, які не дійшли до серійного виробництва
5

У період перебудови та незалежної України наші конструктори створили декілька цікавих прототипів автомобілів, але ті в серію не йшли.

Причиною цього були фінансові труднощі. Зокрема, у кінці 1980-х та на початку 1990-х років минулого століття запорізький та луцький автомобільні заводи створили кілька концептів, які мали би успіх на ринку. Тоді не знайшли фінансування. У 2002 році ЛуАЗ знайшов кошти на запуск в серію ЛуАЗ-1301, але до випуску справа не дійшла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київ привезли нову версію "Славути"

Gazeta.ua пропонує 5 українських концепт-карів.

ЛуАЗ Proto (1989)

Автор: autowp.ru
 

Машина відповідала поняттю "пляжний" позашляховик. Проте тоді цим терміном тоді ще не користувалися. Кузов - металевий каркас. На нього вішали пластикові панелі. Двигун хотіли використовувати від "Таврії". Проте, прототип отримав нову трансмісію - вона дозволяла відключати один з приводів, що робило машину економічнішою.

ЗАЗ Снага (1995)

Автор: vk.com
 

Машина мала індекс ЗАЗ 2301. Це вантажівка з односхилими задніми шинами і вантажопідйомністю в 1 тонну. Двигун 1,7 л.

ЗАЗ 1104 (н. д.)

Автор: zaz.kiev.ua
 

У 1990-х роках створили дизайн-макет на основі "Таврії". Машина кардинально відрізнялась від серійного авто. Проте, машина не пішла у серійне виробництво. Навіть не створили повноцінного прототипа, оскільки на завод ЗАЗ прийшли корейці, які акцентували на випуску моделі "Славута".

ЗАЗ-110260 (н. д.)

Автор: denisovets.ru
 

Цю модифікацію спроектували в науково-технічному центрі "ЗАЗ-Автотехніка". Машину планували відправляти на експорт. Створили всього 3 екземпляри кабріолета. Примітно, що на етапі розробки моделі був привласнений індекс ЗАЗ-110260, але його присвоїли вантажо-пасажирському хетчбеку.

ЛуАЗ-1301 (2002)

Автор: autocentre.ua
 

Серійний автомобіль повинен був отримати повний привід і блокування диференціалів. В якості базового силового агрегату з 5-ступінчастою коробкою передач передбачався МеМЗ-2457 потужністю 58 к. с., проте була передбачена і можливість комплектації машин двигунами ВАЗ. Автомобіль повинен був піти в серію. На нього виділили гроші, але серійний випуск не відбувся.

Зараз ви читаєте новину «5 українських концептів, які не дійшли до серійного виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі