неділя, 01 жовтня 2017 09:05
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Вполювала

– Зробили два місяці перерви, а він за цей час встиг одружитися, – Катя не приховує сліз.

П'ять років зустрічалася з Іваном, жили в цивільному шлюбі. Їй набридло, що він багато часу проводить за комп'ютером і п'є по 2 літри пива щодня. Йому – що жінка витрачає багато грошей на одяг і косметику й допізна затримується на роботі. У червні вирішили – на кілька місяців узяти паузу. А в серпні Іван змінив статус у Facebook. Одружився з дівчиною, якій ще нема 20.

– Я його після гуртожитку пригріла, помічником до адвоката влаштувала, на кожне свято надсилала подарунки свекрусі, а він заміж узяв ту, що пальцем об палець не стукнула, – обурюється Катя.

Сидимо на дитячому майданчику біля мого дому і спостерігаємо, як кішка Матильда полює на голубів. Її господарі півроку тому виїхали до Польщі. Кота з річним запасом корму пропонували всім сусідам. Ніхто не взяв, проте підгодовувати щодня погодилися всі. Відтоді Матильда живе у дворі.

– Із завтрашнього дня починаю полювання. Мені все одно, чи має він дівчину, чи заручений. Мені чоловіка треба, розумієш. У 30 років маю роботу, квартиру і зарплату в 15 тисяч. А сім'ї нема. Досить. Іду у відпустку. Даю собі місяць, щоб знайти чоловіка.

Наступного дня в соцмережі Катя виставляє фото з нічного клубу. Вона в обіймах бородатого кавказця. Через тиждень – її на руках із басейну виносить худий і прищавий блондин. 11 вересня демонструє фото фаршированих мідій. В одній із мушель – обручка. Друзі вітають з освідченням.

– Вполювала, – сміється Катя. – До Покрови розпишемося. Він – удівець, із двома дітьми. А що? Я спочатку завагалася. Але це – удача. Прийшла на все готовеньке. Мені зараз у декрет не можна. Кар'єрний ріст не за горами. А в нього діти через рік у школу підуть. Має дворівневу квартиру. Мою хрущовку будемо здавати. Зустрічалися всього три тижні. Але з 10 претендентів, що в мене були, це – найкращий варіант.

– Вполювала! – вигукую я, коли Матильда нам під ноги приносить голуба без голови.

Зараз ви читаєте новину «Вполювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі