пʼятниця, 27 січня 2012 15:00
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Перепелина ферма

Їду на роботу в переповненій маршрутці. Стою на одній нозі. Другу тримаю в повітрі, бо все навколо заставили сумками жінки-базарниці.

- А шо ти в молоко кидаєш, щоб не скисло? - питає одна в другої.

- Соди трошки сиплю. Але зимою не даю. Так холодно, що швидше замерзне, ніж скисне.

Водій робить голосніше радіо. О 9.00 по новинах передають, що Олександр Тимошенко, чоловік екс-прем'єрки, отримав притулок у Чехії.

- Так швидко подівся, ніхто й не чекав, - підхоплюють новину жінки. - Так то він тримає у Новоселі перепелину ферму?

Не встигла тільки наша Юля в Чехію втекти

- Та вона вже давно не його. І доця його ресторан продала. Усі діла в Україні позакривали. Не встигла тільки наша Юля в Чехію втекти.

На Солом'янській площі жінки з клунками виходять. Стаю на дві ноги. Згадую, як торік улітку їздила до Праги. Екскурсовод-чешка рекламувала свою столицю як найкраще місце для життя.

- У нас найнижчий у Європі рівень безробіття, зарплати високі, а продукти дешеві. Уже кілька британців попродавали свої однокімнатні квартири, щоб у Чехії купити пентхаус і відкрити бізнес.

Агітує заїхати на пивний завод "Крушовіце". Екскурсію закінчуємо в дегустаційній залі. Дві офіціантки метушливо міняють порожні бокали на повні. Наливають темне й світле пиво. На підноси виставляють кілька банок з горішками.

- Нє, горішки під це пиво не йдуть, - прицмокує Андрій, один із нашої групи. - Я зараз курочку або перепілку запечену пожував би.

- У Празі перепелиної ферми немає, - зізнається екскурсовод. - Але чехи люблять перепілок. Їх везуть із маленьких господарств у віддалених районах Чехії, імпортують із Польщі.

О 9.30 в новинах повідомляють, що Тимошенко відкрив у Чехії фірму з торгових операцій. Мабуть, про те, що в Празі не вистачає перепелиної ферми, йому ніхто не сказав.

Зараз ви читаєте новину «Перепелина ферма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі