середа, 17 червня 2015 17:52

Дослідники знайшли 7 нових видів крихітних отруйних жаб

Дослідники знайшли 7 нових видів крихітних отруйних жаб

У гірській місцевості Бразилії, серед тропічних лісів група дослідників виявила сім нових видів крихітних жаб. Всі вони близько одного сантиметра в довжину і мають яскраве забарвлення. Саме кольорами види, в основному, відрізняються один від одного.

Як зазначає Live Science, всі виявлені жаби належать до відомого роду Brachycephalus – короткоголових жаб.

Вченими з бразильського Федерального університету штату Парана на чолі з Марсіо Пайн були знайдені сім видів, що мають відмінне яскраве забарвлення, яке тварини отримали завдяки наявним в шкірі токсинам. Найяскравішими новими видами стали Brachycephalus mariaeterezae – яскраво-помаранчева жаба з блакитними плямами, Brachycephalus fuscolineatus – жовтого кольору з зеленими смугами вздовж спини, Brachycephalus Leopardus – жовта жаба з леопардовими плямами та інші.

У своїй статті в PeerJ вчені відзначили, що виявлення такої кількості нових видів може говорити про те, що їх набагато більше, ніж вважалося раніше.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники знайшли 7 нових видів крихітних отруйних жаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі