вівторок, 13 серпня 2013 15:40

Американці на утримання домашніх котів витрачають по $ 70 тисяч

Американці на утримання домашніх котів витрачають по $ 70 тисяч

"У Америці люди дуже люблять домашніх тварин, мій знайомий Джек з передмістя Нью-Йорку витрачає 70 тис. доларів щорічно на корм, салони, виставки і подорожі для свого кота Суї", - розповідає киянин Олександр Цикаленко, який повернувся із США.

"Дивно спостерігати, що люди так помішані на котах. Суї купают двічі на тиждень у салоні краси для тварин, він вже і не пручається, стоїть мовчки. Годують його тільки свіжим м'ясом, а улюблена його страва – шматочки лосося. Його господар живе у приватному будинку. Для Суї замовив спеціальний вольєр із сітки, розміром десь 3 на 3 метри. В ньому - різні дерев'яні підставки, полички, стовбур дерева , щоб коту було де вештатися. Вольєр з'єднується з будинком спеціальним тунелем із сітки. Так що кіт може вільно ходити у дім і повертатися у вольєр. "Мій кіт, як моя дитина , - каже Джек, - я переживав, що він тільки сидить вдома і не розвивається. Тепер він може займатися фізкультурою, дихати свіжим повітрям, йому несумно. Сітка береже його від інших тварин, які могли б його образити. Він не поб'єтья із сусідськи котами, не спариться із чужої кішкою. Також на нього не нападуть собаки, не зіб'є машина, його не чіпатимуть люди. Я спокійний за нього".

Щоб Суї було веселіше, господар повісив неподалік вольєра годівнички. Так кіт спостерігає за птахами.

"Джек вільно залишає кота на день , коли їде на роботу. Раніше мусив замикати його в домі. В Америці прибічних котячих вольєрів стає все більше. З'явилися фірми, які їх виготовляють. Я бачив велетенський вольєр для 8 котів, які живуть в однієї бабці. То всередині нього побудований цілий котячий будинок, навіть вікна були із шторками", – поділився Олександр Цикаленко.

Зараз ви читаєте новину «Американці на утримання домашніх котів витрачають по $ 70 тисяч ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі