пʼятниця, 03 травня 2024 06:12

Перед виборами Байден менше говоритиме про Україну - Politico

Перед виборами Байден менше говоритиме про Україну - Politico
Аналітики вважають, що президент США Джо Байден перед виборами не акцентуватиме на питанні підтримки України. Фото: gettyimages.com

У передвиборчий період президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у своїй риториці не буде акцентувати на питанні підтримки України.

Його команда планує зменшити увагу громадськості до участі США у війні в Україні. Про це повідомляє Politico з посиланням на поінформовані джерела.

Видання зазначає, що Байден уже здобув величезну зовнішньополітичну перемогу, підписавши закон про виділення Україні $60 млрд. Тепер команда чинного президента має намір звертатися до електорату, заклопотаного економічними проблемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримка України: генерал США сподівається, що Трампа не оберуть

Справа демократії залишатиметься центральним компонентом передвиборчої кампанії Байдена як об'єднуюча нитка для обговорення всього - від України і Дональда Трампа до абортів, безпеки зброї та освіти.

Білий дім і помічники у передвиборчій кампанії заявили, що не передбачають безперервного піару, спрямованого на посилення підтримки війни в Україні в найближчі місяці.

"Тепер, коли Конгрес ухвалив додатковий закон, це, природно, не є таким актуальним питанням", - розповів виданню високопоставлений чиновник адміністрації Байдена.

Тим не менш, демократи і віддані трансатлантисти, які погоджуються з думкою Байдена, здебільшого вважають, що найважливішим елементом подальшої підтримки України і НАТО з боку США є те, що президент залишиться на другий термін. Тому для них є сенс акцентувати увагу на інших питаннях, які більше турбують американських виборців.

Сполучені Штати нададуть Україні стільки зброї, стільки зможуть, заявив глава Пентагону Ллойд Остін. Він також зазначив, що ракети ATACMS вже в Україні.

20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні. Президент Джо Байден підписав цей законопроєкт. Документом передбачено виділення понад $60 млрд. Третина пакета - на поповнення арсеналів США, а пряма фінансова допомога - як кредит.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами Байден менше говоритиме про Україну - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі