пʼятниця, 17 травня 2024 21:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Внаслідок атаки дронів російський НПЗ у Туапсе зупинив роботу

Внаслідок атаки дронів російський НПЗ у Туапсе зупинив роботу
В РФ загорівся черговий НПЗ. Фото: Telegram-канали

Завод Роснєфті у Туапсе Краснодарського краю, РФ, зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки дронів уранці 17 травня.

Пошкоджено установку з виробництва зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ). Про це з посиланням на джерела пише Reuters.

"На горіння ЗВГ вказує відсутність чорного диму під час пожежі", - пояснило джерело.

На його думку, завод можна буде перезапустити порівняно швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ загорівся черговий НПЗ: повідомляють про атаку дронів

"Секцію ЗВГ можна обійти та відновити первинну переробку. Частину газу залишити в нафті до граничного рівня тиску насиченої пари, а іншу частину пустити на власні потреби - на заводські печі", - уточнив співрозмовник агентства.

Роснєфть на запит Reuters не відповіла.

Нафтопереробний завод у Туапсе - один з найстаріших в Росії, його побудували ще 1929 року. Потужність становить 12 млн тонн нафти на рік. Він виробляє лігроїн (моторне паливо), мазут, вакуумний газойль і дизельне пальне з високим вмістом сірки.

Експорт через сусідню нафтоперевалку йде в Туреччину, Китай, Малайзію та Сінгапур. Туапсинський НПЗ за 2023 рік переробив 9,322 млн тонн нафти.

Служба безпеки України і Головне управління розвідки Міністерства оборони України сьогодні вночі понад сотнею дронів атакували об'єкти окупантів у Севастополі, а також у Російській Федерації в Туапсе і Новоросійську.

Ціллю комплексної операції з використанням надводних і повітряних дронів стали кораблі та інші плавзасоби флоту окупантів у Севастополі і в РФ у Новоросійську.

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок атаки дронів російський НПЗ у Туапсе зупинив роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі