середа, 15 травня 2019 07:55

Названа справжня причина катастрофи в Шереметьєво

Названа справжня причина катастрофи в Шереметьєво
Під час катастрофи літака Sukhoi Superjet 100 в аеропорту "Шереметьєво" під Москвою загинула 41 людина. Фото - REUTERS

Повідомили нові причини катастрофи літака Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) в аеропорту "Шереметьєво" під Москвою. Пілоти перелетіли розрахункову точку приземлення. Щоб виправити ситуацію, екіпаж став притискати літак до землі.

Долетівши до середини злітно-посадкової смуги, літак все ще не торкнувся її колесами. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерела.

Пілоти раптово опустили ніс літака і збільшили режим роботи двигунів перед самим приземленням, що, за словами експертів, призвело до катастрофи. Передня стійка шасі стиснулася і підкинула лайнер вгору, через що виникла серія відскоків від злітно-посадкової смуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова НП з літаком SSJ-100 в Росії

Задні стійки шасі продавили паливні баки літака, з яких витік гас і спровокував пожежу.

Експерти назвали помилкою і те, що пілоти намагалися посадити літак після виникнення "козла" - відскоків від смуги. Уже після першого потрібно починати екстрений зліт.

У той же час вдалося встановити, що через 15 хвилин після зльоту в ніс літака дійсно вдарила блискавка. Грозовий захист лайнера відключив генератори, через що повітряне судно перейшло на електропостачання від акумуляторних батарей і режим прямого управління польотом.

Пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, підвечір 5 травня загорівся під час аварійного приземлення в московському аеропорту Шереметьєво. Повітряне судно вилетіло з летовища, однак через деякий час запросило аварійну посадку. В Росії офіційно повідомили про 41 загиблого, ще 10 людей потрапили у лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Названа справжня причина катастрофи в Шереметьєво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі