пʼятниця, 03 травня 2024 14:53

У космос запустили нову партію супутників Starlink
4

SpaceX запустила у космос ще 23 супутники Starlink
Фото: twitter.com/SpaceX
SpaceX запустила у космос ще 23 супутники Starlink
SpaceX запустила у космос ще 23 супутники Starlink
SpaceX запустила у космос ще 23 супутники Starlink

3 травня компанія SpaceX здійснила запуск чергової партії з 23 інтернет-супутників Starlink.

Запуск ракети-носія Falcon 9 здійснили о 04:37 за київським часом із космодрому в американському штаті Флорида, повідомляє Space.com.

"Після запуску 23 супутників Starlink перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю, здійснивши вертикальну посадку на безпілотне судно під назвою A Shortfall of Gravitas від SpaceX в Атлантичному океані", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивне світло в небі над Україною - стало відомо, що це було

Запуск супутників став другою за день місією для SpaceX. Раніше Falcon 9 запустив у космос два супутники для спостереження за Землею для компанії Maxar з каліфорнійського космодрому Ванденберг.

Супутникове мегасузір'я SpaceX на низькій навколоземній орбіті, наразі складається з понад 5,8 тис. активних супутників Starlink.

Компанія SpaceX у понеділок, 29 квітня, здійснила запуск чергової партії із 23 інтернет-супутників Starlink.

У небі над Україною в ніч на 1 травня помітили яскравий спалах. Він налякав мешканців Харківщини, Сумщини, Полтавщини та Запоріжжя. Припускають, його міг спричинити метеорит чи інше космічне тіло.

У деяких регіонах України вночі проти 3 травня у небі помітили дивні спалахи та кольорове світло. Відповідно до траєкторії сьогоднішнього запуску буде видно, що приблизно о 22:50 за Києвом другий ступінь Falcon 9 знаходився саме там, де цей об'єкт спостерігали на небі - на північному заході.

Зараз ви читаєте новину «У космос запустили нову партію супутників Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі