неділя, 21 квітня 2024 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Будьте певні, Америка допоможе" - у Конгресі назвали остаточну дату ухвалення фінансування для України

"Будьте певні, Америка допоможе" - у Конгресі назвали остаточну дату ухвалення фінансування для України
Законопроєкт про допомогу Україні передбачає виділення $60,8 млрд. Фото: @congressdotgov

Верхня палата Конгресу Сполучених Штатів Америки - Сенат - збирається завершити процес ухвалення допомоги для України через кілька днів.

Голосування відбудеться 23 квітня. Про це повідомив лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, пишуть LIGA.net.

"Палата нарешті погодила фінансування для України, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанського регіону, а також гуманітарну допомогу. Сенат домовився довершити справу першим же голосуванням у вівторок", - сказав конгресмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подякував Палаті представників США за схвалення допомоги Україні

Сенат уже голосував за допомогу Україні у лютому.

Лідер республіканської меншості Мітч Макконнелл від початку повномасштабного російського вторгнення підтримує фінансову і військову допомогу Україні та особисто приїжджав до Києва у 2022 році.

Він був одним із двох десятків сенаторів-республіканців, які голосували у лютому за попередню редакцію законопроєкту з пакетом допомоги Україні.

Але оскільки нижня палата Конгресу ухвалила цей пакет в іншій редакції (замість одного законопроєкту - чотири), то й верхній потрібно провести переголосування.

"Голосування (у Палаті представників. - Gazeta.ua) стало переломним моментом для захисту демократії, і я аплодую Палаті представників за цей крок. Наші союзники в усьому світі чекали цього моменту, і я запевняю їх: Сенат скоро ухвалить цей самий законопроєкт", - сказав Шумер.

"Нашим друзям в Україні, нашим союзникам в НАТО, нашим союзникам в Ізраїлі та громадянам у всьому світі, які потребують допомоги: будьте певні, Америка допоможе", - заявив Шумер.

20 квітня Палата представників Конгресу США 311 голосами схвалила допомогу Україні. Законопроєкт передбачає виділення $60,8 млрд.

Президент США Джозеф Байден пообіцяв "негайно" підписати закон, як тільки проєкт схвалять законодавці.

Зараз ви читаєте новину «"Будьте певні, Америка допоможе" - у Конгресі назвали остаточну дату ухвалення фінансування для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі