пʼятниця, 19 квітня 2024 13:24

Apple за наказом Китаю видалила з App Store Telegram і WhatsApp

Apple за наказом Китаю видалила з App Store Telegram і WhatsApp
У Китаї боряться з небажаною інформацією. Фото: Pexels

Корпорація Apple видалила зі свого китайського магазину App Store додатки Telegram, WhatsApp і Signal.

Пекін наказав закрити можливість громадянам отримувати заборонену інформацію, повідомляє Bloomberg.

У КНР існує так званий Великий китайський файрвол - система цензури. Apple завжди дотримується суворих стандартів китайської інтернет-цензури і видаляє застосунки за вимогами Адміністрації кіберпростору Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона Вінні Пуха та війна з горобцями - що потрібно знати про китайських комуністів

Китайські регулятори 2023 року оголосили програму очищення. Вони прагнуть видалити відсутні або незареєстровані застосунки з внутрішніх магазинів iOS та Android, включно з місцевими програмами. Китайська влада наказала всім розробникам мобільних застосунків пройти урядову реєстрацію або припинити роботу, щоб відповідати новому режиму ліцензування.

В Україні створять словник "небажаних" слів та критерії неприпустимої до поширення в медіа інформації. Йдеться не лише про почуття вірян, а й про чутливі спільноти - етнічні, національні, ЛГБТІК, спільноти людей з інвалідністю, ветеранські та інші. Про це сказала голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

Зараз ви читаєте новину «Apple за наказом Китаю видалила з App Store Telegram і WhatsApp». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі