вівторок, 30 квітня 2024 11:48

В Ірпінь неочікувано приїхала герцогиня Единбурзька Софі Гелен
3

Герцогиня Единбурзька Софі Гелен побувала в Ірпені Київської області.

Вона відвідала пам'ятні місця, пов'язані з боротьбою місцевих жителів проти російських загарбників. Про це у Facebook повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, попри постійну загрозу російських ударів, герцогиня Единбурзька особисто завітала в Ірпінь. Її цікавили подробиці евакуації та боротьби ірпінчан за своє місто.

Герцогиня Единбурзька Софі Гелен відвідала Київську область
Фото: facebook.com/markushinoleksa
Герцогиня Единбурзька Софі Гелен відвідала Київську область
Герцогиня Единбурзька Софі Гелен відвідала Київську область

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення України обійдеться вп'ятеро дорожче за план Маршалла - Bloomberg

"Коли ЗСУ підірвали міст у Романівці, а потім ми евакуювали під ним десятки тисяч мешканців, я й уявити не міг, що буду розповідати історію оборони Ірпеня герцогині Единбурзькій Софі Гелен, а вона буде уважно слухати, підтримувати нас та висловлювати своє захоплення нашим героїчним народом", - зазначив міський голова.

Він також повідомив, що візит герцогині готувався у секретному режимі й був неочікуваним.

"Трохи ніяково було зустрічати представницю королівської родини Великої Британії без краватки, та я пообіцяв герцогині Единбурзькій, що обов'язково зустрінусь з нею в офіційному костюмі на святкуванні нашої перемоги", - додав Маркушин.

Перша леді Олена Зеленська зустрілася з герцогинею Единбурзькою Софі, яка приїхала в Україну з робочим візитом.

Для офіційного виходу дружина президента одягла класичний костюм темно-синього кольору і коричневу сорочку. Образ доповнила замшевими туфлями і брошкою у вигляді мапи України.

Зараз ви читаєте новину «В Ірпінь неочікувано приїхала герцогиня Единбурзька Софі Гелен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі