субота, 13 квітня 2024 00:30

За що ніколи не треба просити вибачення

За що ніколи не треба просити вибачення
Фото: pinterest

Якщо звернути увагу на спілкування в оточенні людей, звернете увагу, що багато хто постійно вибачається по дрібницях.

Однак, це неправильний підхід. Є речі, вибачатися за які не варто. У цих випадках прохання про вибачення ніяк не допоможуть і не покращать ситуацію. Скоріше навпаки, пише pixelinform.

Отже, за що не потрібно вибачатися у рідних, близьких, родичів, колег та простих знайомих.

За власні смаки

Нерозумно вибачатися за любов до "дивної" музики, а також до простеньких комедій чи бойовиків. Дивіться та слухайте те, що вам подобається, не спираючись на думку оточуючих.

За відмову

Багатьом людям важко сказати "ні". А якщо вони і вирішують то довго вибачаються за це. Але ж вибачатися не треба! Особливо в тому випадку, якщо ви не зобов'язані виконувати ту чи іншу дію. Максимум, що можна зробити, – це пояснити свою відмову.

За проявлені емоції

Кожна людина має право на емоції. Відчувати вину за сльози, крик чи гучний сміх не треба. Краще виглядати надто емоційним, ніж "ховати" емоції та робити гірше самому собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість звичок, які навчать бути впевненішим у собі

За висловлену думку

Кожна людина може мати власну думку з того чи іншого питання. Не вибачайте за висловлювання. А ось словосполучення "на мій погляд", "це лише моя думка" цілком доречні.

За прохання про допомогу

Популярною є така фраза: "Вибачте, чи не могли б ви мені допомогти?". Перше слово зайве. Воно робить людину вразливою та знижує шанси на те, що їй допоможуть. Краще сказати так: "Мені потрібна ваша допомога" або "Я дуже радий, якщо ви мені допоможете".

Хто прагне гармонії та близьких стосунків, часто не помічає, як певні звички можуть стати непереборним бар'єром на шляху до міцного зв'язку з людьми, які оточують.

Є сім найпоширеніших поведінкових звичок, які заважають нам знайти близькість і розуміння з іншими людьми. Саме ці звички можуть прирікати на самотність.

Зараз ви читаєте новину «За що ніколи не треба просити вибачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі