понеділок, 08 квітня 2024 15:23

Шість звичок, які навчать бути впевненішим у собі

Шість звичок, які навчать бути впевненішим у собі
Звички, які допомагають бути впевненішими на роботі Фото: pinterest

Впевненість дає можливість рости та просуватися по кар'єрних сходах.

Тому важливо навчитися бути більш впевненим у собі, особливо коли ви на роботі і маєте намір бути продуктивним, демонструвати свою цінність і щоб ваші ідеї та пропозиції були почуті. Вам потрібна ця навичка, щоб попросити підвищення та переконати свого начальника, що ви заслуговуєте цього, пише gq.

Як стати впевненішим на роботі

Порівнюйте себе тільки з собою

Не варто порівнювати себе з іншими людьми. Кожен рухається у своєму власному темпі, і вам не потрібно робити речі так само, як інші, щоб вони були правильними чи достатніми.

Але те, що ви повинні зробити, це порівняти себе, наприклад, проаналізувавши, якими ви були або де ви були минулого року і якими ви є сьогодні. Це може допомогти вам мати чіткішу картину вашого особистого та професійного зростання, а також може допомогти вам визначити ті сфери, у яких вам слід продовжувати працювати.

Записуйте свій прогрес

Ви можете вести щоденник або порядок денний. Тоді у вас зростає вмотивованість і росте продуктивність. Ви почуватиметеся задоволеними.

Шукайте нові виклики

Коли припиняєте кидати собі виклик, то можете перестати рости, вчитися нового і розвивати навички. А також - відчувати нудьгу, що може негативно вплинути на самооцінку і впевненість у собі. Ось чому важливо продовжувати шукати нове, виклики, які допомагають вийти з зони комфорту, перевіряти себе на міцність. Це може дати поштовх до посилення впевненості в собі.

Завжди майте мету

Наявність мети, до якої можна прагнути, допомагає бути щасливішим, а коли ти відчуваєш себе щасливим, то також відчуваєш себе і впевненішим та захищеним. Тому не зосереджуйся на досягненні однієї мети, а майте кілька, задля яких можете працювати і які здатні трансформуватися.

Запитуйте і не залишайте сумнівів

Коли ви сповнені сумнівів, ви думаєте, що у вас недостатньо знань або що ви не підготовлені, тоді ви не можете відчувати себе дуже впевнено. Хороша річ у цьому полягає в тому, що ви можете легко з ним боротися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрази краще не говорити, щоб не втратити роботу

Головне - постійно вчитися, ставити запитання, навіть якщо вони здаються очевидними або безглуздими, слухати тих, хто знає більше і що вони мають сказати, і ніколи не залишати сумнівів через страх здатися непідготовленим.

По-справжньому впевнена людина знає, що робити помилки – це нормально і що важливо те, як ти реагуєш, коли це трапляється.

Визнайте свої помилки і прагніть їх виправити

Усвідомлення того, що ви неправі, не змусить вас виглядати погано чи слабко, а навпаки. Крім того, коли ви можете визнавати свої помилки чи невдачі, ви також маєте відкритість вчитися на них, вдосконалюватись і докладати зусиль, щоб не повторювати їх знову, і саме це найбільше допоможе вам рости.

Іноді ми застрягаємо на одному місці, хоча дуже хочемо просунутися кар'єрними сходами й стати успішними. Але не потрібно одразу планувати зліт кар'єрними сходами, інакше ви психологічно зірветесь і загрузнете у звичному становищі ще більше.

Важливо по черзі визначити кожну сходинку. Не думайте, що це дуже маленькі для вас завдання. Головне - не те, наскільки велика підціль, а як багато часу на день ви приділяєте її досягненню і що заради цього обираєте. Наприклад, можна почитати корисну літературу, а можна цілий вечір просидіти у нічному клубі.

Зараз ви читаєте новину «Шість звичок, які навчать бути впевненішим у собі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі