понеділок, 06 травня 2024 05:50

Не розповідайте нікому нічні сни: заборони та прикмети дня

Не розповідайте нікому нічні сни: заборони та прикмети дня
Якщо 6 травня весело співають птахи - до гарної погоди Фото: pinterest

6 травня вшановують Йова Багатостраждального.

Жив в одному з аравійських країв і походив з племені Авраама. Йов був непорочним та благочестивим чоловіком, який намагався якнайдалі триматися від усього злого. У Йова була велика родина, багато слуг, всі його шанували. Та якось диявол прийшов до Бога і сказав, що Йов такий праведний лише тому, що наділений багатствами і щастям. А якщо все забрати, то він припинить благословляти Господа. Тоді всі діти Йова померли, худоба поздихала, сам він сильно захворів і більше не міг працювати. Хоча дружина почала постійно запитувати, за що це їм, Йов відповідав їй, що Бог посилає тільки те, що людина може витерпіти. Тому він продовжував благословляти Господа. За це Бог наділив Йова ще більшим багатством і більшою родиною.

Що не можна робити

Не можна розповідати про сон, який побачили в ніч проти 6 травня.

Не варто лінуватися, особливо на городі.

Заборонено спеціально збивати ногами росу з трави.

Прикмети

Весело співають птахи - найближчі дні буде хороша погода;

на воді з'являються бульбашки під час дощу - він затягнеться;

після світанку туман - до малохмарної погоди без опадів;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поливаний понеділок-2024: що не можна робити на другий день Великодня

вранці багато роси - чекайте на гарну погоду вдень;

ясна погода до великого урожаю огірків.

Цей день назвали Огірочником, тому що традиційно сіяли огірки, квасолю, горох та кабачки. Бобові в давнину були дешевим продуктом, який був доступний навіть найбіднішим верствам населення.

На Великдень християни змінюють свої традиційні вітання на "Христос воскрес!". Відповідають на нього: "Воістину воскрес!". Вітаються так ще впродовж 40 днів після Великодня - аж до Вознесіння.

Ця цифра є доволі символічною для християн. Вважають, що саме після 40 днів душа покидає людське тіло. Великоднє вітання започаткувалось ще з часів, коли апостоли раділи, дізнавшись про воскресіння Ісуса.

Зараз ви читаєте новину «Не розповідайте нікому нічні сни: заборони та прикмети дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі