субота, 20 квітня 2024 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

На Буковині працівник ТЦК відкрив вогонь, щоб відігнати натовп розлючених громадян

На Буковині працівник ТЦК відкрив вогонь, щоб відігнати натовп розлючених громадян
У Чернівецькій області працівник ТЦК відкрив вогонь, щоб захиститися від натовпу розлючених громадян. Фото: ілюстративне

У селі Чорногузи в Чернівецькій області військовослужбовець Територіального центру комплектування та соціальної підтримки був змушений стріляти у землю, щоб відлякати групу людей, яка застосувала проти нього силу.

Подія сталася сьогодні, 20 квітня, коли працівник Вижницького районного ТЦК здійснював оповіщення, тобто вручав повістки військовозобов'язаним. Про це розповіли в Чернівецькому ТЦК та СП.

За інформацією ТЦК, у цей час група цивільних скоїла напад на військового. Вони заблокували транспортний засіб їхнього працівника, погрожували йому та застосували силу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТЦК підрахували, скільки чоловіків переховуються від мобілізації

Щоб захистити своє життя й здоров'я, представник ТЦК здійснив постріли в землю. Ніхто не постраждав. На місце викликали працівників поліції.

У ТЦК заявили, що з'ясовують усі причини й обставини інциденту та сподіваються на "відповідне реагування правоохоронних органів.

Також там нагадали про кримінальну відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК та СП. Таке правопорушення тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Президент Володимир Зеленський підписав урядовий законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку".

Закон про мобілізацію набуде чинності через місяць після підписання президентом, тобто 16 травня 2024 року.

Зараз ви читаєте новину «На Буковині працівник ТЦК відкрив вогонь, щоб відігнати натовп розлючених громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі