понеділок, 10 червня 2019 18:01

"Продовжу працювати над підвищенням зарплат медиків" - Наталія Бігарі

"Продовжу працювати над підвищенням зарплат медиків" - Наталія Бігарі
Наталія Бігарі за 4 роки депутатства в Київській обласній раді майже повністю виконала програму, з якою йшла на вибори. ФОТО: Віктор Осипенко

2015 року білоцерківку Наталію Бігарі обрали депутатом Київської обласної ради. Очолила постійну комісію з питань охорони здоров'я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів. В ексклюзивному інтерв'ю Gazeta.ua вона розповіла про свої успіхи у політиці.

"Мені вдалося реалізувати майже все з передвиборчої програми, яку я складала, йдучи в область. Крім хоспісу у Білій Церкві у рамках госпітального округу. У планах на 2019 рік він є. На перше півріччя заклали поки що 2,5 мільйони гривень", - заявила Наталія Володимирівна.

"Запустили одну з найкращих амбулаторій "Здорова родина" на масиві Леваневського. Довела, що за бюджетні кошти можна збудувати не гірше, ніж у Європі. "Вікно життя" є (спеціальний пункт при білоцерківському пологовому будинку, де матері можуть анонімно залишати небажаних новонароджених дітей. — Gazeta.ua). Відкрили травмпункт у дитячій обласній лікарні №2, який не могли відкрити протягом 10 років. Добилися, аби у Київській області на реабілітацію дітей із ДЦП та аутизмом уперше виділили 10 мільйонів гривень. Повністю виконали програму для екстреної допомоги. Пишаюся ідеєю формування госпітальних округів в області. Рік працювала над цією проблематикою. Якби не моя ініціатива, в Мінохорони здоров'я не з'явився би такий проект для області. 2019 року інтенсивніше запрацюють 4 округи – Бородянський, Лівобережний, Васильківський та Білоцерківський. Працюватиму над покращенням діагностичного медичного забезпечення лікарень. У першу чергу - дитячих та онкологічних медичних закладів. Продовжу працювати над підвищенням зарплат медиків".

Створили Єдину оперативно-диспетчерську службу на базі Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги, яка наразі входить до п'ятірки найкращих в Україні.

Комісія, яку вона очолює, вивчила проблеми екстреної меддопомоги в Київській області. Виявили, що 80 відсотків автопарку було металобрухтом, лікарі не забезпечені ліками.

"Жахливе недофінансування — лише голі ставки, без законних надбавок. Почали діяти — написали обласну програму на 3 роки. Закупили бригадам форму, забезпечили ліками, смартфонами. За кошти обласного бюджету торік купили 10 автомобілів. За 2 роки впровадження програми — 19. Дали людям надбавки. Середня зарплата фельдшера — 10 тисяч гривень. Треба вибивати премії водіям, бо за 2,5 тисячі ніхто не працюватиме. Уже 2 тижні борюсь за додаткове фінансування", - додала Наталія Бігарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського планують змінити медреформу

Також торік спільно із головними лікарями і провідними травматологами вона розробила проект п'яти притрасових центрів на дорогах Київщини, які допомагатимуть постраждалим у ДТП. Там працюватимуть усі необхідні спеціалісти - травматологи, хірурги, нейрохірурги. Будуть сучасні реанімації.

Повне інтерв'ю з Наталією Бігарі читайте ТУТ: Розробили проект п'яти притрасових центрів, які допомагатимуть постраждалим у ДТП" - Наталія Бігарі

У Київську обласну раду Наталія Бігарі пройшла від об'єднання "Самопоміч". Нещодавно вона вийшла з партії, тому що не розділяє подальші її дії. Планує лишатися в політиці. Деталі подальшої діяльності поки що не розголошує.

Зараз ви читаєте новину «"Продовжу працювати над підвищенням зарплат медиків" - Наталія Бігарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають