понеділок, 15 квітня 2024 14:51

Як вибрати навантажувач: переваги та особливості універсальної спецтехніки

Вантажна техніка – один із видів найпопулярнішої спеціальної техніки, за допомогою якої на складах і виробництвах вдається автоматизувати процеси. Значно спрощується підготовка та складування продукції, її транспортування на невеликі відстані в рамках одного об'єкта, навантаження та розвантаження.

Чудовим рішенням для вибору стане покупка нової техніки. Вона у великому асортименті представлена у каталозі компанії "Київспецтех", де є детальний опис, технічні параметри та фотографії для візуальної оцінки. Складнощі вибору можуть виникнути у новачків, особливо за відсутності розуміння чітких завдань. Тому потрібно детально все проаналізувати, перш ніж зробити вибір та купівлю.

Автор: Pexels
  Вантажна техніка спрощує підготовку та складування продукції, її транспортування на невеликі відстані в рамках одного об'єкта, навантаження та розвантаження
Вантажна техніка спрощує підготовку та складування продукції, її транспортування на невеликі відстані в рамках одного об'єкта, навантаження та розвантаження

Критерії вибору навантажувача

Грамотний вибір супроводжується оцінкою таких характеристик:

• вантажопідйомність та потужність двигуна;

• гранична висота підйому;

• безпека оператора;

• загальний ресурс техніки;

• вартість;

• докладні технічні характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть отримувати кешбек за товари, зроблені в Україні

Представники "Київспецтех" завжди готові докладно розповісти про ту чи іншу техніку, якщо у покупців виникнуть додаткові питання. На всі пропозиції є гарантія від виробників, а також доступне сервісне обслуговування.

Щогла та вила

Найчастіше штабелювання вважають одним із ключових критеріїв підбору навантажувача. Щогла за замовчуванням може піднімати вантаж на висоту до 3 метрів. Якщо потрібно вище, тоді застосовують щогли на 2 чи 3 секції. Наявність двох ярусів в умовах обмеженого простору можлива, якщо навантажувач доповнюється функцією вільного ходу. Це рішення вважається ефективним, якщо навантажувач використовується для вивантаження фур, вагонів, а також контейнерів.

Практично весь вантаж на складах перевозиться на піддонах, тому вила є основним чинником вибору. Бажано, щоб вони мали довжину від 700 до 1200 мм, адже піддони не мають єдиного стандартизованого розміру.

Тип шин та палива

На вибір представлено два варіанти шин:

• пневматичні (ідеальне рішення для майданчиків із нерівною підлогою, де є ями та вибоїни, адже високі властивості амортизації виключають проблеми в експлуатації);

• цільнолиті (висока жорсткість і міцність, використовуються тільки там, де є ідеально рівна поверхня).

Додатково буде різниця у тому, де використовують навантажувач. Якщо всередині приміщень на складах та виробничих об'єктах, тоді вибирають електричні навантажувачі. Для відкритих майданчиків підійдуть навантажувачі, що працюють на дизельному паливі, бензині чи газі. Суттєвої різниці у вартості навантажувачів не буде.

Уряд відновлює програму компенсацій вартості сільгосптехніки вітчизняного виробництва, повідомила перший віцепрем'єр-міністр України, міністр економіки Юлія Свириденко.

Свого часу ця програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали.

На програми підтримки для малого і середнього бізнесу на 2024 рік уряд заклав у бюджеті понад 40 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати навантажувач: переваги та особливості універсальної спецтехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі