неділя, 14 квітня 2024 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського пояснили, чому Україна буде обстрілювати російські НПЗ

У Зеленського пояснили, чому Україна буде обстрілювати російські НПЗ
Російські НПЗ є військовими об'єктами. Фото: РосЗМІ

Україна зобов'язана атакувати російські нафтопереробні заводи.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк сказав про це у відповідь на прохання Пентагона не обстрілювати російські НПЗ, передає FREEДОМ.

"Їхня мотивація проста - гроші. Багато, скажімо так, помічників різних людей у певний час працювали в лобістських структурах, які мали стосунок до російських енергетичних лобі. І російський енергокомплекс дуже багато грошей витрачав на цей лобізм. І тепер лобісти говорять про те, що це невигідно, це погано, це знижує доходи країни, але маються на увазі їхні особисті доходи", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив, чому Україна і надалі битиме по російських НПЗ

У межах міжнародного права російські НПЗ "є військовими об'єктами". Україна має повне законне право атакувати їх.

"Україна зобов'язана знищувати не тільки НПЗ, а й низку інфраструктури, але НПЗ зокрема. Третій пункт - російські НПЗ не впливають на ціноутворення на глобальному енергоринку. Тому все це є проявом лобізму", - зазначив Подоляк.

Україна протягом 2024 року здійснила 15 атак по російських НПЗ. Дрони вивели з ладу 10-15% нафтопереробних потужностей Росії.

За даними українських джерел, лише дрони СБУ завдали успішних ударів по вже 12 нафтопереробних заводах у Росії.

У США висловили невдоволення такими діями України. Зокрема, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив про те, що Україні не варто атакувати російські нафтопереробні заводи. Бо це матиме негативні наслідки для світової ситуації у сфері енергетики. Глава Пентагону порадив Україні атакувати інші цілі.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського пояснили, чому Україна буде обстрілювати російські НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі