понеділок, 22 квітня 2024 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР оцінили ймовірність повторного наступу РФ на Київ

У ГУР оцінили ймовірність повторного наступу РФ на Київ
Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов впевнений, що припущення про повторний наступ росіян на Київ є безпідставними. Фото: pixabay.com

Припущення про повторний наступ росіян на столицю України є безпідставними.

Зараз безпосередньої загрози для Києва немає, хоча чутки про те, що РФ нібито планує новий наступ, посилюються. Про це в інтерв'ю BBC заявив очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов.

"Станом на зараз загрози для Києва абсолютно ніякої нема", - сказав він.

Директор ЦРУ Вільям Бернс розповідав, що приїжджав напередодні російського вторгнення в Київ і передавав інформацію про плани росіян, зокрема щодо висадки в Гостомелі російського десанту, нагадала інтерв'юерка. Бернс розповів, що президент Володимир Зеленський вважав цю інформацію бездоказовою і не вірив, що диктатор Володимир Путін аж настільки божевільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов висловився про ситуацію на фронті

"Я дуже поважаю пана Бернса. Особисто його знаю. В принципі, пишаюсь цим знайомством моїм. І я думаю, що це не було б коректно публічно коментувати його вислови. Думаю, він не погодився б зробити те саме, якщо б ви його запитали про мене. Він свою позицію висловив. Ви можете її сприймати чи не сприймати. Це ваша особиста справа", - зазначив Буданов.

Водночас очільник ГУР підтвердив, що українська розвідка також мала цю інформацію. Напередодні вторгнення РФ там заявляли, що ситуація загрозлива.

"ГУР тоді показало ймовірний розвиток подій", - додав він.

Інші деталі подробиці Буданов відмовився коментувати.

Сили оборони зможуть призупинити російський наступ за умови швидкого надходження допомоги зі Сполучених Штатів Америки. Про це у свіжому звіті повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У ГУР оцінили ймовірність повторного наступу РФ на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі