пʼятниця, 03 травня 2024 07:21

Росія допомагає Китаю у підготовці вторгнення на Тайвань

Росія допомагає Китаю у підготовці вторгнення на Тайвань
Відповідна оцінка свідчить про зростання співпраці у партнерстві між РФ і КНР в усіх галузях: політичній, військовій, економічній, технологічній. Фото: eastnews.ua

Росія та Китай мають тіснішу співпрацю у військових питаннях, зокрема щодо підготовки можливого нападу КНР на Тайвань.

Про це пише Bloomberg із посиланням на розвіднику Сполучених Штатів Америки.

"Китай і Росія вперше співпрацюють у відносинах з Тайванем і визнають, що це місце, де Китай точно хоче, щоб РФ співпрацювала з Пекіном. Ми не бачимо причин, чому б вони цього не робили", - розповіла директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс.

Відповідна оцінка свідчить про зростання співпраці у партнерстві між РФ і КНР в усіх галузях: політичній, військовій, економічній, технологічній.

Гейнс відповіла на запитання сенатора-республіканця Майка Раундса щодо посилення російсько-китайської співпраці:

"Звичайно, така можливість є. Питання, наскільки це ймовірно, я думаю, залежить від сценарію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден намагався залякати Китай, але Сі перетнув "червоні лінії" і тепер допомагає Росії - WSJ

Водночас директор розвідувального управління міністерства оборони США генерал-лейтенант Джеффрі Круз зазначив, що у відомстві стали більш стурбованими вимогами до спільних сил в середовищі, де Росія і Китай безсумнівно співпрацюватимуть.

"Ми повинні взяти це до уваги", - наголосив він.

Уряд Китаю запровадив санкції проти американських виробників військової техніки General Atomics Aeronautical Systems та General Dynamics Land Systems у зв'язку з продажем зброї Тайваню.

У Китаї заперечують причетність до підтримки російської війни проти України. Також там називають законною торгівлю з РФ і стверджують, що уряд країни забезпечує ефективний контроль за експортом товарів військового призначення і подвійного використання.

Нещодавно державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія допомагає Китаю у підготовці вторгнення на Тайвань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі