вівторок, 30 квітня 2024 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Посол Данії зробив заяву про відновлення України

Посол Данії зробив заяву про відновлення України
Відновлювати Україну треба ще до закінчення війни. Фото: ДСНС

Необхідно відновлювати Україну до закінчення повномасштабної війни з Росією.

Відновлення країни не може чекати закінчення бойових дій, заявив посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, передає "РБК-Україна".

"Деякі люди кажуть: реконструкція - це добре, але нам доведеться дочекатися миру. Щойно настане мир, нам знадобиться велика конференція і великий план. Ми говоримо: ні, ми не можемо цього чекати. Ми повинні почати зараз. Я думаю, що це урок, отриманий у Миколаєві: правильно починати, поки війна ще триває, тому що це дає надію, що одного дня цей кошмар закінчиться і знайдеться хтось, хто нам допоможе. І це насправді, я думаю, вселило певний оптимізм. Ми бачимо, що люди повертаються до Миколаєва", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати гроші на оборону до 2028 року: аналітики назвали умову

Міккельсен від імені Данії закликав країни і фінансові інститути не чекати закінчення війни в Україні, а зробити щось зараз. Мер одного з містечок, де Данія допомогла місцевій фабриці, заявив йому, що коли підприємство не працює, то в місті нема чого робити.

"І зараз вона працює. І щоразу, коли я йду, я бачу, що біля багатьох будинків стоїть машина, я бачу жінок, які йдуть вулицею із колясками, і школу знову відкрили. Це дуже відчутно, дуже конкретно, це щось, що має значення, і це те, що ми хочемо зробити. Ми хочемо змінити ситуацію зараз, а не тоді, коли настане мир", - наголосив посол.

Кошти необхідні не лише для відновлення зруйнованої інфраструктури, а й для проведення реформ, стимулювання економічного зростання і створення умов для сталого розвитку.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки підтримує законопроєкт, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд заморожених російських активів і направити ці кошти на відбудову України.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав партнерів передати заморожені російські активи.

Зараз ви читаєте новину «Посол Данії зробив заяву про відновлення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі