субота, 20 квітня 2024 05:56

Міноборони Великої Британії не передало Україні і половини з запланованої зброї - ЗМІ

Міноборони Великої Британії не передало Україні і половини з запланованої зброї - ЗМІ
Міноборони Великої Британії звинуватили в повільності. Фото: Лівий берег

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у "повільності" через бюрократичні затримки з укладанням контрактів.

Половина з 900 млн фунтів стерлінгів з Міжнародного фонду для України за два роки повномасштабного вторгнення так і не була використана, пише The Guardian.

"Затримки означають, що лише 404 млн фунтів стерлінгів з коштів, пожертвуваних дев'ятьма країнами, були виділені або витрачені", - йдеться у матеріалі.

Британські міністри визнали, що частина обладнання, передбаченого підписаними контрактами, не прибуде в Україну до весни наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Велика Британія не буде збивати дрони на Україною - Кемерон пояснив

"Великобританія єдина в підтримці України і проти російської агресії. Оскільки Росія посилює свої атаки в Україні, її союзники повинні прискорити військову підтримку. Натомість уряд Великої Британії не поспішає передавати українцям критично важливе нове спорядження", - зазначив тіньовий міністр оборони Британії Джон Хілі.

За словами представників Міноборони, затримки були викликані необхідністю оцінити кожну з величезної кількості оборонних компаній, які брали участь у тендерах на отримання контрактів.

Міжнародний фонд для України був створений у серпні 2022 року для фінансування військової допомоги та обладнання для України після повномасштабного вторгнення російських військ у лютому 2024 року.

Внески до цього фонду зробили дев'ять держав: Австралія (26 млн фунтів стерлінгів), Велика Британія (500 млн фунтів стерлінгів), Данія (133 млн фунтів стерлінгів), Ісландія (3 млн фунтів стерлінгів), Литва (5 млн фунтів стерлінгів), Нідерланди (110 млн фунтів стерлінгів), Нова Зеландія (4 млн фунтів стерлінгів), Норвегія (119 млн фунтів стерлінгів), Швеція (26 млн фунтів стерлінгів).

Цей фонд очолює Велика Британія. Він був задуманий як "гнучкий фонд з низьким рівнем бюрократії", яким керує Міністерство оборони цієї держави від імені виконавчої групи, що складається з країн-донорів.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Великої Британії не передало Україні і половини з запланованої зброї - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі