пʼятниця, 03 травня 2024 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР оцінило, за скільки днів Путін захопить країни Балтії

ГУР оцінило, за скільки днів Путін захопить країни Балтії
Сусіди України можуть опинитися під загрозою. Фото: eastnews.ua

Сусіди України опиняться під прицілом Кремля, якщо не знайдуть способів подальшого збільшення оборонного виробництва задля допомоги Києву.

Про це заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький заявив в інтерв'ю The Economist.

"Росія зможе захопити країни Балтії за сім днів. Адже час реакції НАТО на застосування заходів за п'ятою статтею про колективну оборону Альянсу складає 10 днів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія допомагає Китаю у підготовці вторгнення на Тайвань

Хоробрість і жертовність України дали Європі багаторічну перевагу, усунувши безпосередню загрозу з боку Повітряно-десантних сил і корпусу морської піхоти РФ. Ними лякали увесь світ щонайменше на 10 років.

"Питання в тому, чи відплатить Європа за послугу. Ми будемо продовжувати боротися. У нас немає вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни залежить не лише від нас", - додав представник ГУР.

У Латвії найближчим часом планують облаштувати понад 3 тис. сховищ та 12 тис. тимчасових укриттів. Для цього з 2025 по 2034 рік мають намір виділяти щорічно щонайменше по €98 млн.

Зараз ви читаєте новину «ГУР оцінило, за скільки днів Путін захопить країни Балтії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі