понеділок, 11 квітня 2011 14:41

Генпрокуратура завела ще одну справу на Тимошенко

Генпрокуратура завела ще одну справу на Тимошенко

Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу відносно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це на прес-конференції заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

За його словами, справа стосується газових контрактів 2009 року.

"Порушено кримінальну справу відносно екс-прем'єра за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів в 2009 році", - сказав він під час брифінгу.

За його словами, справу було порушено на підставі матеріалів, наданих СБУ.

"У даному випадку слідчий вивчив матеріали, надані СБУ, і встановив, що для порушення кримінальної справи є всі підстави", - зауважив Кузьмін.

Заступник Пшонки також зазначив, що збитки від підписання газових угод 2009 року склали 1,5 мільярда гривень.

На питання, чи буде в рамках розслідування цієї справи арештована Тимошенко, перший заступник генпрокурора сказав, що це може бути, якщо слідчий визнає за необхідне звернутися до суду з відповідним клопотанням.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко ще в лютому 2009 року ввів своїм указом рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про проведення Генеральною прокуратурою і Службою безпеки перевірки дотримання посадовими особами українського законодавства при проведенні переговорів і укладанні з РФ контрактів з поставок і транзиту природного газу.

Генпрокуратурі та СБУ було доручено перевірити дотримання порядку підготовки і затвердження директив на переговори, а також дотримання самих директив при проведенні переговорів.

При цьому в рішенні РНБО наголошувалося, що одноособове визначення прем'єром Юлією Тимошенко директив для української делегації і низка умов підписаних контрактів несуть істотні ризики для України.

Зокрема, Рада називала базову ціну на газ в 450 доларів за 1000 кубометрів економічно необгрунтованою і однією з найвищих у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура завела ще одну справу на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі