вівторок, 16 квітня 2024 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники штурмують малими групами: у ЗСУ розповіли деталі боїв за Часів Яр

Загарбники штурмують малими групами: у ЗСУ розповіли деталі боїв за Часів Яр
Біля Часового Яру тривають запеклі бойові дії. Фото: uainfo.org

Ситуація біля Часового Яру на Донеччині залишається напруженою та динамічною.

Російські загарбники намагаються штурмувати, застосовують як піхотні, так і механізовані підрозділи, постійно працює артилерія. Про це в ефірі національного телемарафону розповів пресофіцер 26-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков, передає Gazeta.ua.

"Артилерія працює безперестанку як вдень, так і вночі. І, на жаль, вже звичним стало явище посилання керованих авіаційних бомб. Однак, треба зазначити, що ворог зазнає досить значних втрат. Сили оборони України тримають оборону", - сказав Калашніков.

За його словами, ворожі атаки стали масованішими та інтенсивнішими, ніж два місяці тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові показали, який вигляд зараз має Часів Яр

"Сьогодні через БПЛА-розвідку, яка панує над полем бою, ворог не може застосовувати великі з'єднання - це рівень батальйону і більше - бо вони вчасно виявляються і знищуються. Тому ми можемо спостерігати штурмові дії максимум в складі рот, а так - взвод, відділення. Однак при підтримці бойової техніки, наразі і танків також", - зазначив військовий.

Пресофіцер також розповів, що одну позицію росіяни можуть штурмувати по кілька разів за день.

"Це робота на виснаження наших оборонців. Також треба зазначити, що коли здійснюються штурмові дії, то працює їхня артилерія по цих позиціях. Тобто вони намагаються максимально зменшити боєздатність даного опорного пункту і саме такою кількістю та масивністю вони намагаються нас продавлювати", - розповів Калашніков.

Він також розповів, чи відчувається на фронті снарядний голод.

"Справді, у нас є дефіцит снарядів. Але попри це, щоденно ми знищуємо їхні гармати, БК, особовий склад, підтримуючи нашу піхоту. Тобто працювати у нас є чим. Однак це не та кількість, яка потрібна на фронті, враховуючи, наскільки активні дії зараз відбуваються", - розповів Калашніков.

Україна не зможе перемогти у війні з Росією без допомоги партнерів. Нині запаси озброєнь на фронті не на користь українських сил. Про це в інтерв'ю PBS розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами, нині, наприклад, артилерійські снаряди на фронті кількісно є у співвідношенні 1 до 10 на користь РФ.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники штурмують малими групами: у ЗСУ розповіли деталі боїв за Часів Яр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі