понеділок, 29 квітня 2024 16:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикордонники оцінили ймовірність нападу РФ з півночі

Прикордонники оцінили ймовірність нападу РФ з півночі
Українські прикордонники постійно зупиняють ворожі ДРГ. Фото: t.me/DPSUkr

Росія не має достатньо сил, щоб здійснити повномасштабний наступ із північного кордону.

Водночас загарбники здатні на відволікаючий маневр. Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Може бути відволікаючий маневр, щоб ми біля кордону тримали необхідну кількість сил і не перекидали наші сили на лінію фронту, де ведуться повномасштабні бойові дії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекинула до кордону із Сумщиною чотири батальйони "кадировців"

За словами речника, на кордоні з РФ ситуація нині напружена. Ворог щодня обстрілює прикордонні українські області. Туди також постійно заходять ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

"Так, з початку 2023 року почали заходити ворожі ДРГ на Чернігівщину, потім їх кількість збільшилась по Сумській області. На кінець минулого року, значна активність спостерігалась і на Харківщині. На даний момент найбільша активність - на Сумщині", - розповів Демченко.

Він також повідомив, що кілька днів тому українські прикордонники зупинили спробу заходу ворожої ДРГ у кількості понад 10 осіб.

"Вони намагались замінувати прикордонні шляхи, напевне, з метою підриву Сил оборони або місцевих мешканців. Цю групу було викрито, зав'язався стрілецький бій. Під тиском ворог відійшов за лінію кордону. На щастя, з наших хлопців у цьому бою ніхто не загинув", - сказав Демченко.

На територію Сумщини намагалася прорватися чергова російська диверсійно-розвідувальна група.

Прикордонники вступили в бій та зупинили ворога. Ворожу засідку з понад десятком диверсантів виявили прикордонники на одному з напрямків.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники оцінили ймовірність нападу РФ з півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі