субота, 08 квітня 2023 16:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Повернули 31 дитину, яких вкрали росіяни

Повернули 31 дитину, яких вкрали росіяни
В Україну повернули ще 31 дитину, яких вивозили російські окупанти. Фото: pixabay.com

В Україну повернули ще 31 дитину, яких вивозили російські окупанти.

Скоро діти прибудуть у Київ. Про це сказав виконавчий директор БО "Save Ukraine" Микола Кулеба, повідомили "РБК-Україна".

"Протягом четвертої місії врятували 18 українських дітей. Зараз закінчується п'ята рятувальна місія, і 31 дитина через кілька годин прибуде в Київ", – сказав Кулеба.

З кожною місією кількість годин допитів у ФСБ, випробувань, через які проходять сім'ї аби повернути своїх дітей, збільшується, розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

Репресії посилилися після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна і російської чиновниці Марії Львової-Бєлової, сказав Кулеба.

У березні МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Цього тижня 49 країн світу і Європейський Союз опублікували спільну заяву із засудженням незаконної депортації українських дітей до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Повернули 31 дитину, яких вкрали росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі