понеділок, 01 квітня 2024 22:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк сказала, до чого вдаються росіяни у повітрі після збиття А-50

Гуменюк сказала, до чого вдаються росіяни у повітрі після збиття А-50
У січні Повітряні сили ЗСУ збили над Азовським морем російський літак радіолокаційного виявлення А-50. Фото: mil.in.ua

Російські війська активно використовують розвідувальні дрони, намагаючись компенсувати відсутність літака дальньої радіолокаційної розвідки А-50.

Про це сказала сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ворог активно використовує дрони, як розвідувальні, так і ударні. Якщо минулої доби ми спостерігали понад 200 розвідувальних дронів у нашій зоні відповідальності, на протяжності від Одещини до Запоріжжя, цієї доби було трошки менше. Але ворог продовжує розвідку, і, очевидно, що в нього є потреба компенсувати в повітрі А-50 саме в такий спосіб", - сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за місяць збили майже тисячу безпілотників і поклали майже 30 тис. росіян - інфографіка

Ворог збирає інформацію для точкових ракетних ударів і масованих атак, сказала Гуменюк.

"Очевидно, що і дронові атаки не припиняться, тому що накопичення у ворога є. Днями ми спостерігали переліт вантажного борту з Тегерану до Москви, що говорить про те, що і готові вироби типу Shahed, і комплектуючі - в активній роботі", - повідомила.

По уламках дронів-камікадзе, що прилітали під час останніх атак, військові встановили, що їх виготовлять на території РФ, оскільки ворог маркує дрони специфічними літерами російської абетки, розповіла Гуменюк.

У січні Повітряні сили Збройних сил України збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряний пункт управління Іл-22.

А-50 - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керували атаками ударної авіації і виявляли у небі українські літаки.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк сказала, до чого вдаються росіяни у повітрі після збиття А-50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі