понеділок, 09 вересня 2019 13:12

Звільнений моряк Ейдер розповів, як змінився у полоні

Звільнений із полону моряк Андрій Ейдер, 19 років, заявив, що за майже рік у неволі переосмислив життєві цінності. Найважливіше для нього - бути з рідними людьми.

У полоні найкращими моментами були листи від українців, про це він розповів у сюжеті "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені моряки повернулися додому: що потрібно знати про кожного з них

За кожен лист він надзвичайно вдячний. Російські цензори у "Лефортово" замальовували деякі слова і відомості, які він писав у кореспонденції. Закреслювали гасло "Слава Україні".

Найближчим часом він хоче пройти повне медичне обстеження та вилікуватись. Ейдер анонсував публікацію збірки власних віршів, які не переставав писати й у полоні.

На питання про особисте життя Андрій відповів досить стисло. Але на сторінці в одній із соцмереж опублікував світлину із коханою, у якої на безіменному пальці каблучка.

Автор: tsn.ua
  Андрій Ейдер зі своєю дівчиною, у якої на безіменному пальці - каблучка
Андрій Ейдер зі своєю дівчиною, у якої на безіменному пальці - каблучка

7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35".

Літак із українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль". Серед українців, які повернулися додому, – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці, та інші.

25 листопада торік російські прикордонники напали на кораблі у нейтральних водах Чорного моря після спроби українців пройти Керченською протокою. Захопили судна "Бердянськ", "Нікополь", "Яни Капу" та взяли у полон 24 моряків. Їх допрвили до московського слідчого ізолятора "Лефортово".

Зараз ви читаєте новину «Звільнений моряк Ейдер розповів, як змінився у полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі