четвер, 11 квітня 2024 11:40

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили понад сотню броньованих машин російських окупантів біля Тернів - ISW
9

Інститут вивчення війни ISW опублікував карту
Фото: understandingwar.org
Інститут вивчення війни ISW опублікував карту
Інститут вивчення війни ISW опублікував карту
Інститут вивчення війни ISW опублікував карту
Інститут вивчення війни ISW опублікував карту

Сили оборони України завдали російським окупаційним військам суттєвих втрат у бронетехніці під час п'ятимісячних боїв поблизу Тернів.

Окупанти намагалися просуватися у бік Часового Яру. Про це з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW) повідомили "РБК-Україна".

10 квітня тривали позиційні бої на рубежі Куп'янськ - Сватове - Кремінна.

Геолокаційні кадри і супутникові зображення свідчать про те, що окупанти втратили (імовірно, виведені з ладу і знищені) від 102 до 107 броньованих машин поблизу Тернів між 10 грудня і 10 квітня, включаючи дев'ять машин у грудні, 26 у січні, 24 у лютому, 36 у березні і від двох до семи автомобілів у перші 10 днів квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила по Україні 42 ракети та 40 дронів. У ЗСУ сказали, скільки вдалося збити

10 квітня позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута.

У звіті вказується, що станом на 10 квітня російські окупанти захопили Іваніське і продовжили наступ на схід від Часів Яру, повідомили "РБК-Україна".

Геолокаційні кадри, опубліковані 10 квітня, показують, що окупанти просунулися на захід від Іванівського (на схід від Часового Яру) вздовж траси (Бахмут-Часів Яр).

Позиційні бої тривали на схід від Часового Яру.

Окупанти просунулися на північний захід від Авдіївки, повідомляють.

Позиційні бої тривали на захід від Авдіївки.

Росіяни 10 квітня проводили механізовані штурми розміром приблизно в роту на захід від Донецька.

З 8 по 9 квітня окупанти провели механізовані штурми біля Красногорівки (на захід від Донецька) із застосуванням 15 одиниць бронетехніки, у тому числі БМП і танків Т-72. Ворог штурмував у районі щонайменше роти з десятками одиниць бронетехніки 10 квітня. 8-9 квітня ЗСУ знищили у цьому районі сім російських бронемашин.

Позиційні бої тривали на захід від Донецька.

4 квітня тривали позиційні бої на межі Донецької і Запорізької області. Позиційні бої велися на південь від Великої Новосілки і на південний схід від Вугледара.

10 квітня тривали позиційні бої на заході Запорізькій області, поблизу Роботиного і на північний захід від Вербового.

ЗСУ завдали ударів по кількох командних пунктах російських окупантів під час позиційних боїв на лівому березі Херсонської області. 10 квітня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони відбили кілька наземних атак росіян поблизу Кринок.

У березні Сили оборони України знищили 976 артилерійських систем росіян.

За 777 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили близько 450 890 осіб. Сили оборони України знищили 13 679 броньованих машин росіян, 7137 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 26 кораблів і катерів і підводних човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили понад сотню броньованих машин російських окупантів біля Тернів - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі